11 December 2008

Tjurdegen

Stora hål och mjölkvitt innankråm i mina drömmar. Martin och gänget hade besvärat skruvat på sig till åsynen av vad jag just tog ut ur ugnen. Improvisera med känsliga surdegar och annan poolish, i ett kök som dessutom saknar ett decilitermått (ja, det är sant), kan jag sluta med på en gång. Här, i ett kök på Kungsholmen, står böckerna och recepten jag behöver. Och så den här förstås.

4 comments:

Nadja said...

Manga ganger har jag forsokt mata en deciliter genom att halla mjol eller dyl. i en temugg och forsoka med ogonmatt, eftersom ALLA verkar sakna deciliter matt har i london ! Manga ganger har jag misslyckats...

ulrika said...

Verkligen? Well, en våg är ju ännu bättre. Kanske det är standard. Men tills vidare vet jag hur jag gör! Igår när jag skulle frysa in soppa upptäckte jag att Tesco's Organic Double cream kommer i en 3 dl stor burk med lock. Den har dessutom markeringar för 100 resp 200 ml - hepp!

Emma said...

surdeg, schmjurdeg!
synd om det inte gick (om jag förstod inlägget rätt). men snart bakar du nått nytt!

emma said...

nåt nytt