24 May 2010

Golborne Fisheries

Jag har inte hängt ut honom än. Fiskmånglarn i Notting Hill Gate. Men varje gång jag beklagar mig över hur dyrt det är med färsk fisk i London, är det för att han berövat mig tron på något annat.

Gubben tog £16 för några hekto fisk till en fish pie jag skulle laga. Till fish pie behöver man inte filé från Hälleflundra precis. Det är närmast bitarna som blir över från filéer av vanlig lax, sej eller torsk.

Sexton pund?! Oh, så grundlurad. Sen dess passar jag mig för fish mongers.

Men vänder jag Notting Hill Gate ryggen och går i rakt motsatt riktning, ligger Golborne Fisheries. Fisken luktar fisk, kunderna står på kö och fiskmånglarna verkar uppriktigt intresserade vad du tänkt laga så de vet om du behöver ryggbit eller stjärtfilé.

Äter man Kummel hemma i Sverige? På Golborne Fisheries fanns det både liten och stor i lördags. Så jag kunde följa receptet till punkt och pricka och bjuda damerna D och N på god middag.

Om the fisheri har färska (eller frysta) ishavsräkor att sälja mig nästa gång är allt förlåtet. Även gubben i sin fiskaffär på the high street.

1 comment:

Anonymous said...

Smaskens låter det som!/karin